Co s podzimní úrodou? Usušte ji!

Co s podzimní úrodou? Usušte ji! Přichází čas, kdy začíná dozrávat podzimní ovoce i růst houby a pokud přemýšlíte nad tím, jak úrodu co nejefektivněji zpracovat, jednou z možností uskladnění je její usušení. 28. 09. 2015

Sušení potravin je z hlediska zdravého životního stylu velmi oblíbené a patří k nejzdravějším způsobům uchování potravin. Během celého procesu se k sušenému ovoci ani zelenině nepřidává žádný cukr, sůl, barviva ani konzervační látky. Konečný produkt je čistě přírodní a pokud navíc sušení provádíte šetrným způsobem, ovoce i zelenina si zachovají až 80 % svých vitamínů, minerálů i vlákniny. Takto zpracovaná sklizeň má vysokou kvalitu a při správném uskladnění vám vydrží velmi dlouhou dobu.

Sušení je nejjednodušší způsob konzervace, který oceníte kdykoli během roku. Sušit můžete prakticky cokoli od ovoce, zeleniny, hub, bylinek až po tenké plátky masa. Sušení můžete provádět na vzduchu, troubě nebo v elektrických sušičkách, které suší rovnoměrně a hlavně rychle. Skvělým pomocníkem pro zpracování úrody vám bude sušička Concept SO-1060 In time, která zajišťuje rovnoměrné a plynulé sušení díky systému cirkulace teplého vzduchu pro všechna síta a regulaci teploty od 35°do 75°. V základní výbavě je devět obdélníkových sít, která umožňují sušit i větší množství potravin najednou. Sušička je navíc vybavena digitálním časovačem, který stačí jen nastavit na správnou teplotu a dobu sušení a o vše ostatní už se sušička postará za vás. Používání je velmi jednoduché. Čištění téměř bezúdržbové. Samozřejmě záleží na daných potravinách, ale vždy stačí po každém použití síta opláchnout čistou vodou a jsou opět připravena k dalšímu použití. U tohoto produktu velmi oceňujeme pojistku proti přehřátí i jeho tichý provoz.

Nenechte se zaskočit přívalem dozrávajících plodů. Připravte si z nich pochoutku, která bude chutnat a přijde vhod i v zimě. Křížaly, jahody, maliny, švestky i meruňky jsou skvělé nejen na uzobávání z misky, ale i jako zdravá dobrota do jogurtu.

Sdílet článek

Recenzované produkty

levý
pravy